söndag 31 oktober 2010

Massaker på Rhodinas gator

Den imperiska flottan ovanför Janus II kunde under det senaste dygnets mycket fördelaktiga atmosfäriska förhållanden få exta skarpa bilder av vad som försegick nere på planetens yta. Efter att ha sökt efter nya dropzones fann orbitalspaningsenheten att två främmande styrkor närmade sig ruinstaden Rhodina, i area 491.

Den ena sidan verkade vara en avdelning av den eldarstyrka som tidigare kastat sig över överste Kurtz trupper bara dagar tidigare, medan den andra bestod av tyranider ur Karybdissvärmen. Långt in på eftermiddagen verkade de båda xenosarméerna utöva batalj med varandra och det var inte förrän de nästan kommit utanför räckhåll och illavarslande moln, som orbitalspaningen kunde se att ingen av sidorna fått övertaget.

Men kejsaren log dock, för ingen av sidorna hade gått segrande den dagen, men de hade tunnat ut varandras styrkor betydligt. Överkommandot började så sakteliga skissa på en plan, för att ge överste Kurtz en sista chans, innan man gav kommissariatet ett kejserligt direktiv att ersätta den misslyckade.

lördag 30 oktober 2010

Fronten har flyttats

Föga anade överste Kurtz att hans strategiska reträtt tidigare mot eldarerna skulle orsaka ännu en spricka i den front han hamrat ut så genialiskt de tidigare veckorna. Den omgrupperingsplats han tidigare rekat för återhämtning och vård av skadade visade sig nu blivit en kläckningsplats för tyranider från Karybdisarméns horder.

Kurtz var nu inte en man som backade för utmaningen (även om det nu snabbt blivit allt färre platser för hans trasiga armé att retirera till). Mitt i området låg fiendens födslokammare och snabbt styrde han sina trupper mot dessa mål. Vad han ännu inte visste, trots att horder av tyranider föll för kulor o kanoner, var att på en sådan plats skulle tyraniderna försvara sig till sista gen.

Efter vad som tycktes vara en ren massaker på de hemska vidundren fann sig Kurtz ändå till slut tvungen att ge upp då han varken kunde nå sina förråd i utkanten av området eller de äggläggningplatser som tyraniderna skapat i hans frånvaro.

Frågan som flera av hans mannar muttrade sinsemellan när de återigen fick ge sig av i hastig reträtt var: "hur kommer detta att sluta?"

torsdag 28 oktober 2010

Offensiven avstannar


Kommendant Kurtz ledde sina trupper i en ny offensiv för att försöka hitta de förrädiska eldarernas gömda bas. Hans tidigare försök hade avstannat och lett till förluster för båda sidor.
Tidigt i slaget lyckades Kurtz mannar slå ut ett antal lätta xeno-fordon dock föll större delen av hans understödstrupper för tung eldgivning.
Siaren Kaithas ledde sina trupper från att ah förskansat sig i ett antal ruiner till att börja pressa sig framåt. En nyligen väckt wraithlord gjorde processen kort med den ena flaken medan aspect warriors lyckades pressa sig fram till den moraliskt viktiga kejsarstatyn. Hade det inte varit för en välidg Leman Russ-tanks hade eldaroffensiven varit förkrossande.
Kurtz tvingades omgruppera. För stunden var han tvungen att överge sitt villebråd men han var allt annat än slagen.



onsdag 20 oktober 2010

Karybdis vs Behemoth


Det var oundvikligt att två hungrande horder på samma planet skulle mötas förr eller senare. Som av en slump möttes de i utkanterna av ruinerna efter staden Vertigox.
Den långvariga svälten gjorde att de inte kände igen varandra som fränder utan istället kastade de sig över varandra i en frenetisk kamp med tänder och klor.
Efter en stunds närstrid drog de sig dock båda tillbaka för att slicka sina sår och slaget avslutades utan att någon sida fått övertaget.

lördag 16 oktober 2010

Det brutna trädgårdspartyt


Allt fader Nurgle hade ålagt oss var att anlägga en trädgård. Föga anade Pox the Noxious att en förtrupp tyranider hade spanat in ruinstaden. Anfallet kom västerifrån, med de nedgående solarna i ryggen. Tyraniderna marscherade upp för den höga kullen där bastionen var belägen och Nurgles tjänare gick raskt till motanfall för att skydda sitt pågående trädgårdsarbete.


Olyckligtvis fanns föga de kunde göra i de närkamper som snabbt skapades kring kullen. Drivande sporemines hindrade nurgletrupperna att samordna sina insatser och när två grupper genestealers flankade slagfältet förbyttes motanfallet till en ren slakt. När solarna väl gått ned fanns inga av Nurgles tjänare kvar på slagfältet. Trädgårdspartyt var brutalt avslutat.