söndag 5 september 2010

Alaitocs farseer förutspår Behemoths framryckning


När Alaitocs farseers skådar in i framtiden ser de en mindre men viktig styrka av Behemoth dra fram igenom gamla ruiner. Om de bara slår ut Hive Tyranten så kommer svärmens framfart stoppas avsevärt.

Något i spådom verkade vara fel dock och tyranidernas framfart tar den utsända eldar-styrkan med överraskning. De bestämmer sig ändå för att möta den annalkande svärmen i ruinerna.Det stora vidundret som Eldar tänkt ta ut flyger på läderartade vingar upp på en ruin med ett gällt skriande. Medan det brutalt decimerar Howling Banshees antal får det ta emot en koncentrerad eld från Eldar.

Det verkar skaka av sig träffarna nästan oberört, men fast beslutna rycker eldar ändå fram. Hive Tyranten verkar tveka ett ögonblick och står kvar i skottfältet.


In rusar genestealers mot farseer och sina dire avengers, förbi det som återstår av howling banshees. Eldarerna gör ett gott motstånd men de har lite att sätta emot de tänder och klor som kommer emot dem och farseern får ensam kämpa mot flera monster innan även han faller.

Men hans offer är inte i onödan, nu faller Hive Tyranten för eldars massiva eldgivning och målet är uppnått. Men striden är ännu inte över...

Utan farseerns starka sinne kan de svävande huvud-monstrena börja visa vad den kan och snart flyr guardians och en viper sprängs av psykisk energi.

De få banshees som är kvar försöker ta sig an svärmen av termaganter och efter att tagit ett otal med sig dör de, överväldigade av ren mängd.

Kvar står rangers, på andra sidan fältet, och en walker. Men utan något väsentligt mål att skjuta på.

Så. Alaitoc når sitt mål och dödar tyranidernas ledare. Men det kommer inte gå till historien som en seger, det hela var för dyrköpt.

2 kommentarer:

  1. När jag kikade igenom hur mycket poäng som var på bordet var det rätt kört för backman, även om det var ett eldar-uppdrag. :P Jag hade 8p, det mesta i en MC, mens backman hade 14p. Och hade jag inte glömt flytta hive tyranten i andra rundan så hade det blivit en förnedring.

    Å andra sidan, om backman istället hade valt att hålla avståndet och försöka skjuta ut mig så...

    SvaraRadera
  2. ja, det där med strategi och glömma att använda saker är lurigt.

    SvaraRadera