söndag 5 september 2010

Att förhindra att små problem blir stora

Agathias hade lokaliserat den som befolkningen kallade för Överste Weisentahl, mannen som enligt visionerna skulle falla för de förledande makterna. Under skydd av mörkret positionerade han sina soldater. Under de tidiga stadierna av stridigheterna lyckades eldarerna slå ut en kejserlig tanks. Den imponerade krigsmaskinen lyste upp de tidiga morgontimmarna vilket markerade starten på hårda stridigheter.

Överste Wisentahl började skrek högljut ut order till sina mannar för att få dem att kämpa ner de förrädiska xeno-varelserna som med högt tempo avancerade mot hans position. Förlusten av stridsvagnen var allvarlig och när sedan Överkommisaren Leibnitz krossats av en Wraithlord såg läget desperat ut. Den livvakt av ogryns som följde Leibnitz flydde i vild panik efter att ha sett sin hjälte falla. Som tur var lyckades den Sentinel som han hade till sitt förfogande att stoppa Agathias framfart innan den förstördes. Bredvid Weisentahl så lyckades efter hot om arkebusering hans mannar med raketgevär att skjuta ner Wraithlorden. Läget såg för ett ögonblick ljust ut för den kejserlige översten men precis när han började se sig om för att observera läget på slagfältet såg han en trupper runda en ruin bakom honom. Det sista han hann tänka innan han nedgjordes av en skur av rakbladsvassa metallskärvor var en tanke om var Sly tagit vägen i oroligheter. 

Agathias plan hade lyckats. Förlusterna var hårda men hans mannar hade utplånat alla spår av fienden. Nu hoppades han bara att mokeigherna på planeten skulle vakna och börja slåss mot rätt fiender.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar