söndag 31 oktober 2010

Massaker på Rhodinas gator

Den imperiska flottan ovanför Janus II kunde under det senaste dygnets mycket fördelaktiga atmosfäriska förhållanden få exta skarpa bilder av vad som försegick nere på planetens yta. Efter att ha sökt efter nya dropzones fann orbitalspaningsenheten att två främmande styrkor närmade sig ruinstaden Rhodina, i area 491.

Den ena sidan verkade vara en avdelning av den eldarstyrka som tidigare kastat sig över överste Kurtz trupper bara dagar tidigare, medan den andra bestod av tyranider ur Karybdissvärmen. Långt in på eftermiddagen verkade de båda xenosarméerna utöva batalj med varandra och det var inte förrän de nästan kommit utanför räckhåll och illavarslande moln, som orbitalspaningen kunde se att ingen av sidorna fått övertaget.

Men kejsaren log dock, för ingen av sidorna hade gått segrande den dagen, men de hade tunnat ut varandras styrkor betydligt. Överkommandot började så sakteliga skissa på en plan, för att ge överste Kurtz en sista chans, innan man gav kommissariatet ett kejserligt direktiv att ersätta den misslyckade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar